nieuws

01 dec 2016, 11:11

Lid No Surrender aangehouden in zaak ontvoerde man

Lid No Surrender aangehouden in zaak ontvoerde man

De politie heeft in het onderzoek naar de ontvoering en mishandeling van een man uit Groningen donderdagochtend opnieuw een aanhouding verricht. Het gaat om 35-jarig lid van motorclub No Surrender in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eerder werden ook al twee personen aangehouden.Het slachtoffer, een 47-jarige man uit Groningen, belde in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 november aan bij een willekeurige woning in Glimmen. Hij vertelde te zijn ontvoerd en in de buurt te zijn achtergelaten. De man droeg nauwelijks kleren en was mishandeld. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer is een ex-lid van motorclub No Surrender. De politie onderzoekt of er een link is tussen het feit dat het slachtoffer een ex-lid van motorclub No Surrender is en de mishandeling/ontvoering.

Op basis van rechercheonderzoek heeft de politie donderdag opnieuw een aanhouding verricht. De 35-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling en ontvoering. Bij zijn aanhouding is een arrestatieteam ingezet.

De eerder aangehouden verdachten, een 28-jarige vrouw uit Eelde en een 26-jarige man uit Uithuizermeeden, zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.