nieuws

24 jul 2017, 10:10

Lesprogramma om scholieren vrij te krijgen op 28 augustus

Lesprogramma om scholieren vrij te krijgen op 28 augustus

De Vereeniging voor Volksvermaken Groningen wil een lesprogramma inzetten om ervoor te zorgen dat scholieren op 28 augustus weer vrij zijn. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

RTV Noord meldt maandag dat Volksvermaken meer draagvlak in de samenleving wil hebben voor een vrije dag. Dan is het goed dat de jeugd beseft wat er eigenlijk op ‘Bommen Berend’ wordt gevierd.

Op 28 augustus zijn alleen basisscholen gesloten. De vereniging heeft veel gesprekken met de provincie en de gemeente over de vrije dag, maar de vrije uren worden vaak liever op een ander moment ingezet.

Volksvermaken wil verjonging doorvoeren in het programma, om ervoor te zorgen dat jongeren drang krijgen om erbij te zijn op Bommen Berend. Dit jaar is er een re-enactment bij het Scheepvaartmuseum, zijn er drones op de Vismarkt en komt er op het Kleine der Aa een ICT-hoek.

Groningen viert elk jaar op 28 augustus het einde van de belegering door de bisschop van Münster, Bernhard von Galen in 1672. Deze werd vanwege zijn vele bombardementen op de stad ‘Bommen Berend’ genoemd.