nieuws

03 jul 2016, 12:12

Lekkerbekken op Lepeltje Lepeltje

Lekkerbekken op Lepeltje Lepeltje

Op het Nieuwe Kerkhof in de stad vindt zondag de laatste dag plaats van foodfestival Lepeltje Lepeltje. Bij de ruim twintig mobiele keukens valt genoeg te smullen en te snoepen, maar een béétje foodfestival heeft natuurlijk ook een uitgebreid randprogramma. En dus draaien er toffe dj’s, is er een markt waar je volop kunt struinen naar leuke spulletjes voor in huis of in je kledingkast en kunnen de kleintjes terecht bij de schminkfabriek voor een spannende metamorfose.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om lekker eten. En dat kan volop! Het Nieuwe Kerkhof is zondag nog het domein van meer dan twintig mobiele keukens uit heel Nederland, aangevuld met foodtrucks uit de omgeving. Bij  keukens als 'Willy Nacho', 'Madame Cocos' en 'Curryup!’ scoor je de lekkerste hapjes. Of heb je meer zin in juist verse frieten, een smakelijke hamburger of een overheerlijke crêpe?

Er is zondag een doorlopend kinderprogramma. Er zijn workshops, theatervoorstellingen en leuke knutselactiviteiten, waarbij de kleintjes bijvoorbeeld een houten lepel kunnen versieren. Bij de schminkfabriek kunnen ze zich met ‘lieve’ schmink – want ecologisch, glutenvrij, hypo-allergeen en vega – laten omtoveren tot een stoere piraat, mierzoete vlinder of wat dan ook…

Tussen het smikkelen door kun je rondstruinen op de markt ‘waar je spullen kunt kopen waar je blij van wordt’. Je vindt er alles op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, kinderkleding en nog veel meer.

Uiteraard is er ook muziek. Terwijl jij lekker geniet van een lekker wijntje of speciaalbiertje, draaien er dj’s en spelen leuke bandjes. Smul van oude soul tot funk en van een Afrikaanse band tot adembenemende singer-songwriters.