nieuws

25 jul 2016, 15:03

Lek in riolering aan het Winschoterdiep

Lek in riolering aan het Winschoterdiep

Bij het Winschoterdiep, ter hoogte van Enexis, is zondagochtend een lek ontstaan in de riolering. Oorzaak is een geknapte aansluiting van een ontluchting. Volgens de gemeente Groningen is er door het lek geen afvalwater in het Winschoterdiep terecht gekomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het lek zorgt er wel voor dat afvalwater uit het zuidoosten van Groningen en Haren nu via een andere leiding naar het rioolgemaal aan het Damsterdiep wordt getransporteerd. Vanaf daar wordt het door een gespecialiseerd bedrijf naar de waterzuivering gebracht. Normaal werd het afvalwater al naar de zuivering in Garmerwolde geleid.

Het is nog niet bekend hoe de leiding heeft kunnen knappen. Er zijn nieuwe onderdelen nodig om het lek te dichten. Dat kan naar verwachting vanaf dinsdag worden gedaan. Normaal gesproken kan de leiding woensdag weer gebruikt worden.

Twee bedrijven in de buurt van de plek van de lekkage liepen schade op. Zo stroomde er water over een deel van het, op dat moment lege, parkeerdek van Enexis en had ook Menzis waterschade. Eventuele andere bedrijven die schade ondervonden van deze lekkage kunnen zich melden bij de gemeente.