nieuws

29 dec 2017, 08:08

Ledenraad PvdA velt oordeel over Moorlag

Ledenraad PvdA velt oordeel over Moorlag

De ledenraad van de PvdA gaat een oordeel vellen over het al dan niet mogen aanblijven van William Moorlag als Tweede Kamerlid. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger raakte in opspraak omdat hij als directeur van sociale werkplaats Alescon in Assen personeel had ingehuurd via een schijnconstructie. Het ging om werknemers met een arbeidsbeperking. Het PvdA strijdt juist tegen schijnconstructies, want die werknemers krijgen een lager salaris en ze vallen ook niet onder een cao.

De Jonge Socialisten, de jongerenafdeling van de PvdA, willen dat Moorlag opstapt. Ze hebben inmiddels 750 handtekeningen opgehaald en dat is genoeg om een bijeenkomst van de ledenraad af te dwingen. De handtekeningen worden nog gecontroleerd, maar daarna moet het partijbestuur een datum vaststellen.

Eerder al liet het partijbestuur weten met Moorlag in gesprek te gaan. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher had daarvoor laten weten dat Moorlag voor hem niet hoeft op te stappen. Het is nog onduidelijk of er al een gesprek tussen Moorlag en de partijleiding is geweest.