nieuws

21 okt 2015, 10:10

Landschapsbeheer Groningen hoopt op recordaantal deelnemers Natuurwerkdag

Landschapsbeheer Groningen hoopt op recordaantal deelnemers Natuurwerkdag

Voor de vijftiende keer organiseert Landschapsbeheer Groningen op de eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Op 7 november kan dit jaar op maar liefst 32 locaties worden gewerkt in het groen. Dat is een record. Landschapsbeheer hoopt dan ook het recordaantal deelnemers van vorig jaar te overtreffen. Toen deden in Groningen 770  mensen mee met de grootste groene vrijwilligersactie van het jaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Startlocatie van de Natuurwerkdag in Groningen is dit jaar Veendam, waar gedeputeerde Henk Staghouwer op 7 november om 10.00 uur het officiële startsein zal geven bij Vereniging Tuinrecreatie Veendam in het Borgerswold. Ook op andere werklocaties zijn dit jaar weer politici en bestuurders aanwezig om de vele vrijwilligers een handje te helpen bij het snoeien, zagen, harken en zeisen.

In principe kan iedereen deelnemen aan de Natuurwerkdag. Jong en oud, ervaren en onervaren. Op elke locatie is een begeleider aanwezig die tekst en uitleg geeft over wat er kan en moet worden gedaan om het landschap winterklaar te maken.

Op sommige locaties worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Meer informatie over begintijden en werkzaamheden per locatie, is te vinden op www.natuurwerkdag.nl. Vrijwilligers die willen meedoen aan de Natuurwerkdag kunnen zich hier ook aanmelden. Per locatie wordt aangegeven of er nog plaats is. Deelnemers die zich via de site aanmelden, krijgen een welkomstpakket, waarin zij naast informatie ook een paar werkhandschoenen vinden.