nieuws

08 sep 2017, 11:11

Laatste stuk spoor naar Eemshaven gelegd

Vrijdag is in de Eemshaven het laatste stuk spoor gelegd van de nieuwe treinverbinding tussen Roodeschool en de Eemshaven. Daarmee is het nieuwe treinstation Eemshaven weer een stap dichterbij. In totaal legt ProRail in Groningen zo’n zeven kilometer nieuw spoor neer. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf april volgend jaar kun je met de trein van Groningen naar de Eemshaven. Dat is goed nieuws voor Stadjers die bijvoorbeeld graag met de boot naar Borkum willen of in de Eemshaven werken.

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en burgemeester Marijke van Beek (Eemsmond)  legden vrijdag de laatste hand van drie kilometer aan uniek spoor. Die ligt namelijk buiten de dijken, maar wel ruim boven zeeniveau. Er waren bijzondere eisen. Zo ligt het spoor op een asfaltbaan.

ProRail moet nu nog aan de slag met het ombouwen van vier kilometer goederenspoor. Dit moet geschikt worden gemaakt voor passagierstreinen. Zo komen er nieuwe seinen en overgangen. Daarna wordt gebouwd aan twee nieuwe stations bij Roodeschool en de Eemshaven.

Het station in de Eemshaven komt vlakbij de vertrekplaats van de veerboot naar Borkum. Ook de inwoners van het Duitse eiland kunnen blij zijn, want ze zijn met de treinverbinding sneller in Oldenburg.