nieuws

14 sep 2017, 16:04

Koningsdag 2018 naar Groningen (Met VIDEO)

Koningsdag  2018 naar Groningen (Met VIDEO)

Groningen is in 2018 de stad waar de landelijke viering van Koningsdag zal plaats vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens een ingelaste persconferentie in het stadhuis in Groningen. De persconferentie werd gegeven door burgemeester Peter den Oudsten en commissaris der koning René Paas.

Koning Willem Alexander en Maxima zullen aanwezig zijn bij de viering van Koningsdag.

 

Burgemeester Den Oudsten is zeer blij met de komst van het koninklijk paar. 'In 2004 was er nog Koninginnedag in Groningen. En dan nu Koningsdag. Dat past perfect bij Groningen. We zijn enorm enthousiast!'.

 

Commissaris René Paas: 'We willen onze regio die dag delen met het hele land en iedereen laten zien dat we talent hebben. Daarom is de komst van Koningsdag zoiets als het winnen van de hoofdprijs. Het is echt een prachtkans om te laten zien wat we in huis hebben, aan de koning en zijn gezin en aan alle mensen die die dag volgen via de tv. We willen  er samen weer een feestelijke en hartverwarmende dag van maken!'

 

'We verwelkomen ze heel graag. Inspiratie is er ook al!. Maar we weten nog niet wat we precies gaan doen. Maar we weten al wel zeker dat Koningsdag 2018 onvergetelijk zal worden'.

Reactie burgemeester Den Oudsten op binnenhalen Koningsdag 2018

Reactie CdK René Paas op binnenhalen van Koningsdag 2018