nieuws

12 apr 2017, 14:02

Koningsdag 2017 in Groningen: groot programma van mr. Polska tot Vrijmarkt

Koningsdag 2017 in Groningen: groot programma van mr. Polska tot Vrijmarkt

Volgende week woensdagavond 26 april en op donderdag 27 april wordt de verjaardag van de Koning groots en uitbundig gevierd in de stad Groningen. Tijdens de Nacht van Oranje en tijdens Koningsdag kan men in de binnenstad genieten van muziek op verschillende pleinen in de binnenstad. Hieronder het programma. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Koningsdag begint natuurlijk met de traditionele Vrijmarkt langs de singels, organiseren de meeste wijken van Groningen een eigen feestelijk programma en wordt dit jaar voor het eerst een vrijmarkt speciaal voor kinderen georganiseerd.

 

Nacht van Oranje

 

Tijdens de ‘Nacht van Oranje’ is er ’s avonds en ’s nachts op verschillende plekken in de binnenstad live-muziek. Op het hoofdpodium op de Vismarkt zijn optredens van onder andere Mr. Polska, Mooi Wark en Moke. Daarnaast is er muziek bij café Soestdijk, het Poeleplein, Reitemakersrijge, het Zuiderdiep en op de Ossenmarkt staat de nacht in het teken van Blues op het ‘Bluesplein’. Kortom: genieten van alle muziek en gezelligheid die de binnenstad te bieden heeft! De nacht wordt om 02.00 uur afgesloten met een surprise act op de Vismarkt. Tijdens de nacht zelf wordt bekend gemaakt welke artiest de nacht komt afsluiten.

 

Feestprogramma Koningsdag

 

Koningsdag start traditioneel met de Vrijmarkt langs de singels. Daarnaast wordt dit jaar voor het eerst een vrijmarkt speciaal voor de kinderen georganiseerd. Kinderen tot 12 jaar kunnen vanaf 10.00 uur hun spulletjes op de Westerhaven verkopen (opbouw vanaf 9.00 uur). Om 10.00 uur gaat het muzikale programma voor de allerkleinsten van start met een kinderdisco met DJ Nick van Putten op de Vismarkt. En vanaf 13.00 uur wordt de Ossenmarkt omgetoverd tot een Familieplein met veel muziek en genoeg te doen voor jong en oud! Gedurende de dag zijn er ook optredens van grote namen, zoals Sabrina Starke, Memphis Maniacs en Brainpower op de Vismarkt.

 

Sport, spel en gezelligheid!

 

De Grote Markt staat dit jaar tijdens Koningsdag in het teken van sport, spel en gezelligheid. Met onder andere pony rijden voor de allerkleinsten, verschillende dansoptredens, springkussens en een workshop Urban House is er voor ieder wat wils. De wijken in Groningen vieren Koningsdag met optochten, muziek en kleine vrijmarkten.

 

Blijf op de hoogte

 

Via de website www.oranjegroningen.nl en Facebook blijf je op de hoogte van het nieuws en de programmering.

 

Informatie voor ondernemers en bezoekers is te vinden op de website van de gemeente: https://gemeente.groningen.nl/koningsdag.