nieuws

21 sep 2017, 15:03

Koning spreekt met gedupeerden gaswinning en met delegatie EBG

Koning spreekt met gedupeerden gaswinning en met delegatie EBG

Koning Willem-Alexander heeft donderdag een bezoek gebracht aan Groningen. Hij sprak onder andere met gedupeerden van de gaswinning en met een delegatie van Economic Board Groningen. Ook bracht hij een bezoekje aan het woensdag geopende BuildinG.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Koning bracht een bezoek aan een van de projecten waar EBG nauw bij betrokken is: het woensdag geopende BuildinG op het Zerniketerrein. BuildinG is het kennis- en innovatiecentrum voor de bouw- en infrasector. In BuildinG, wat staat voor Build in Groningen, worden de nieuwste technieken getest op het gebied van aardbevings- en toekomstbestendig bouwen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden.

In BuildinG nam de Koning onder andere een kijkje in de testhal voor aardbevingsbestendig bouwen. De testhal van heeft een afmeting van 40 bij 40 meter en is deels circulair gebouwd: het skelet en de gevelplaten van de oude tennishal van Haren hebben er een nieuw leven gekregen.

De Koning kreeg een toelichting en korte rondleiding door het gebouw, waarna hij in de naastgelegen Energy Barn in gesprek ging met de gedupeerden van de aardgaswinning.