nieuws

02 okt 2016, 14:02

Komende zondag 9 oktober: 30ste aflevering 4Mijl van Groningen: 23.000 lopers en veel internationale topatleten aan de start

Komende zondag 9 oktober: 30ste aflevering 4Mijl van Groningen: 23.000 lopers en veel internationale topatleten aan de start

Komende zondag staat Groningen volledig in het teken van de 4 Mijl. De initiatiefnemers zouden het nooit hebben dúrven dromen, maar aan dit evenement, dat dan voor de dertigste keer wordt gehouden, doen zondag maar liefst 23.000 (!) mensen mee. Iedereen kan zijn eigen tijd lopen, en in de gaten houden, en zo wordt iedereen die tevreden is over de eigen tijd zelf ook een winnaar! De 4Mijl stimuleert aldus niet alleen de gezondheid maar zorgt bovendien voor zeer veel gezelligheid en drukte op de terrassen en in de cafés en dat levert de binnenstad ook nog eens een enorme economische impuls op. Dit jaar doen er internationale topatleten met klinkende namen mee aan het evenement, dat van landelijke betekenis is geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Topatleet Tamirat Tola en Miss 4 Mijl Viola Kibiwot staan zondag 9 oktober aan de start van de 30e editie van de 4 Mijl van Groningen. Tola won een bronzen medaille op de 10.000m bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro na een spannende eindstrijd met zijn landgenoot Demelash.

Slechts één honderdste van een seconden in het voordeel van Tola was afgelopen zomer het verschil en in Groningen ontmoeten de twee topatleten elkaar op de klassieke 4 mijl afstand.

Viola Kibiwot won de 4 Mijl van Groningen in 2012, 2013, 2014 en 2015 waarbij ze (in 2013) het wereldrecord zelfs verbeterde met een spectaculaire tijd van 19 minuten en 14 seconden. Daarmee kroonde ze zich tot Miss 4 Mijl. De organisatie verwacht een spannende en attractieve wedstrijd van Haren naar Groningen.

 

Commissaris van de Koning lost het startschot

 

Met de presentatie van de eerste topatleten zijn de verwachtingen direct hooggespannen. De komende week presenteert de organisatie meer topatleten waaronder uit Nederland. Voor het startschot van de topatleten verwelkomt de 4 Mijl een bijzondere gast. René Paas, sinds 1 april 2016 in de functie van commissaris van de Koning, brengt om 13.00 uur de eerste groep van in totaal 23.000 lopers in beweging.