nieuws

13 aug 2016, 12:12

Klachten over geluidsoverlast van dancefestival Paradigm; volumeknop gaat naar beneden

Klachten over geluidsoverlast van dancefestival Paradigm; volumeknop gaat naar beneden

Het 72-uur durende dancefestival Paradigm krijgt veel klachten over geluidsoverlast. De dancebeats op het Suikerunieterrein zouden in de hele stad te horen zijn. De organisatie neemt maatregelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ondanks dat het festival wordt gehouden aan de westkant van de stad is de muziek kilometers verderop te horen tot in de Korrewegwijk, de binnenstad en de Oosterpoortwijk. Op Twitter maken veel Stadjers melding van het geluid. Een ambtenaar van de gemeente Groningen heeft al geluidsmetingen gedaan en die laat weten dat de normen niet worden overschreden. Er wordt dan ook niet ingegrepen.

Paradigm duurt nog tot maandag. Er mag buiten alleen muziek zijn tussen 12 uur ’s middags en 12 uur ’s nachts. Komende zondag moet de volumeknop al rond 23.00 uur worden dichtgedraaid. ’s Nachts mag er alleen binnen muziek worden gedraaid.

Het festival heeft zelf met de Groningse startup SoundAppraisal een app gelanceerd waarmee omwonenden kunnen laten weten hoe ze het geluid ervaren. MoSART is gratis te downloaden in de appstores. Ook via die app kwamen veel meldingen binnen.

UPDATE: De organisatie neemt maatregelen. Op rustige momenten gaat de volumeknop naar beneden. Ook gaan ze er vanuit dat er minder wind is waardoor het geluid niet kilometers ver mee wordt gedragen. Na afloop van het festival gaan ze evalueren.