nieuws

18 mei 2019, 11:11

Kindergraf vernield en onderdeel gestolen op begraafplaats Selwerderhof Groningen

Kindergraf vernield en onderdeel gestolen op begraafplaats Selwerderhof Groningen

Op begraafplaats Selwerderhof in Groningen is een kindergraf van een zesjarige jongen vernield en een deel er van is weggenomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit weggenomen gedeelte is een vlinder, als onderdeel van een kunstwerkje. Voor de familie heeft het gestolen deel een hoge emotionele waarde, zo meldt de Regiopolitie Groningen.Op begraafplaats Selwerderhof in Groningen is een kindergraf van een zesjarige jongen vernield en een deel er van is weggenomen. Dit weggenomen gedeelte is een vlinder, als onderdeel van een kunstwerkje. Voor de familie heeft het gestolen deel een hoge emotionele waarde, zo meldt de Regiopolitie Groningen.

Volgens de politie moet tussen 7 en 12 mei 2019  een deel van een kindergrafje op het nieuwe kinderveld van de begraafplaats Selwerderhof zijn weggenomen.
 

Het betreft een grafje met een bronzen pot. Op de pot zat een deksel dat bevestigd was met een ketting, deze ketting is doorgeknipt of kapot getrokken en het deksel is weggenomen.
 

‘Het kunstwerk was gemaakt door het destijds 6-jarige zusje van de overleden jongen. Zij had een vlinder op de deksel gemaakt. Er is dus een zeer hoge emotionele waarde’, aldus de Groningse politie op haar Facebookpagina.

De politie vraagt mensen die onlangs op Selwerderhof waren of ze iets opvallends hebben gezien op de begraafplaats of dat ze het weggenomen bronzen deksel ergens hebben gezien.


Wie informatie heeft kan bellen: 0900-8844, stuur een PB of meld je met MMA 0800-7000