nieuws

07 nov 2015, 12:12

Kinderboerderij Stadspark verhuist mogelijk naar Suikerunie-terrein

Kinderboerderij Stadspark verhuist mogelijk naar Suikerunie-terrein

De drukbezochte kinderboerderij in het Groningse Stadspark verhuist mogelijk naar het Suikerunie-terrein aan de Peizerweg. Dat meldt het Dagblad van het Noorden zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente heeft de afgelopen anderhalf jaar onderzocht of de kinderboerderij in het Stadspark zonder financiële steun zou kunnen overleven. Dat blijkt niet het geval. Privatiseren van de kinderboerderij zou meer kosten dan de huidige exploitatie.

Om de kosten toch enigszins te kunnen drukken, kan de kinderboerderij onderdeel worden van een praktijkleercentrum van AOC Terra op het Suikerunie-terrein, zo schrijft het stadsbestuur nu in een brief aan de gemeenteraad . De onderwijsinstelling heeft een lap grond van 20 hectare op het Suikerunie-terrein en wil daarop een dergelijk centrum bouwen.

AOC Terra staat welwillend tegenover het plan van het college van B en W om de kinderboerderij een plek te geven bij het toekomstige centrum. Studenten zouden er belangrijke praktijkervaring kunnen opdoen.

De opleidingsinstelling wordt echter geen eigenaar van de kinderboerderij. Ook als de verhuizing doorgaat, blijft deze eigendom van de gemeente.