nieuws

16 nov 2016, 09:09

Kinderboerderij Stadspark dicht vanwege vogelgriep

Kinderboerderij Stadspark dicht vanwege vogelgriep

De kinderboerderij in het Stadspark is tijdelijk dicht. Dat is nodig om verdere verspreiding van de vogelgriep te voorkomen. De kiosk naast de ingang en de speeltuin Stadspark blijven wel open. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In dierentuinen en kinderboerderijen moeten water- en siervogels worden afgeschermd van het publiek. Op het terrein van de kinderboerderij Stadspark is geen aparte afdeling voor sier- en watervogels. Ook al zijn deze dieren nu afgeschermd, contact met bezoekers kan alleen voorkomen worden door de kinderboerderij geheel te sluiten.

De andere kinderboerderijen in de stad, zoals de Beestenborg of de Eelderbaan volgen uiteraard ook de richtlijnen van het Ministerie. Maar omdat deze locaties anders zijn ingedeeld, hoeven ze niet dicht voor publiek.

Hoe lang de kinderboerderij Stadspark nu dicht blijft, hangt af van de vogeltrekperiode. Het afschermen van de sier- en watervogels moet ervoor zorgen dat wilde vogels geen vogelgriep overbrengen op vogels van hobbyboeren, in dierenparken en op kinderboerderijen.