nieuws

26 jul 2016, 13:01

Kadepop zet zich in voor Beatrix Kinderziekenhuis

Kadepop zet zich in voor Beatrix Kinderziekenhuis

De organisatie van het Kadepop Festival gaat zich inzetten voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Er komt tijdens het festival een speciale Kinderkade.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag werd bekend gemaakt dat het festival gaat samenwerken met de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG. Het kinderziekenhuis krijgt opbrengsten van donaties die tijdens het festival worden gedaan.

Op de kinderkade, op de begane grond van het zeefgebouw, kunnen kinderen tijdens het festival genieten van springkussens, een knutselhoek en filmhoek en kinderdisco. Ook zijn er mogelijkheden om zelf muziek te maken, pizza’s te bakken, te knutselen en graffiti te spuiten. De kinderkade is speciaal voor kinderen van 0 tot 17 jaar en er zijn afwijkende toegangsprijzen.

Kadepop is een jaarlijks terugkerend popfestival in Groningen, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvindt. Het festival vindt plaats op 24 en 25 september op het terrein van de Suikerfabriek in Groningen. Het vormt de afsluiting van het levendige festivalseizoen in Groningen. Het karakter van Kadepop is te kenmerken als stoer, urban en selfmade.