nieuws

06 jun 2016, 20:08

JSF vliegt dinsdag ook over stad Groningen heen

JSF vliegt dinsdag ook over stad Groningen heen

De F-35 vliegt dinsdag over de stad Groningen en Bourtange heen tijdens een rondvlucht over ons land. Rond 14:25 uur vliegt de Joint Strike Fighter op een hoogte van 400 meter over de stad. De JSF zou vorige week al een rondvlucht maken, maar toen ging het vanwege laaghangende bewolking niet door. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aanvankelijk stond Groningen niet in het vluchtschema van de Joint Strike Fighter. Ook het oosten van het land werd overgeslagen en daar was veel commentaar op. Nu is toch besloten om meer plaatsen in Nederland aan te doen. 

Het nieuwe gevechtsvliegtuig zal relatief laag (ongeveer 400 meter hoogte) en langzaam langs een aantal bezienswaardigheden en locaties van de luchtmacht vliegen. Daarbij worden foto's gemaakt en de rondvlucht is ook bedoeld om het grote publiek kennis te laten maken met de JSF. 

Het toestel vertrekt om 14.19 uur vanaf vliegbasis Leeuwarden en is zes minuten later boven Groningen. Daarna zet het vliegtuig ook nog koers naar Bourtange, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De piloot vliegt langs Paleis Het Loo, Paleis Soestdijk, Kinderdijk, de Deltawerken en Zaanse Schans. Iets voor half vijf landt de JSF weer op de basis in Leeuwarden.