nieuws

20 jan 2016, 09:09

Jongeren Commerciële Club (JCC) pakt uit met laatste jaarboekuitreiking

Jongeren Commerciële Club (JCC) pakt uit met laatste jaarboekuitreiking

De Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC) pakt op vrijdag 29 januari flink uit met de allerlaatste jaarboekuitreiking. De netwerkclub organiseert een groot feest als waardig afscheid voor het verdwijnen van het jaarboek, dat de afgelopen dertig jaar een overzicht gaf van de leden. “Het jaarboek is bijna dertig jaar lang een fenomeen geweest”, legt Sander Benschop uit. “Afscheid nemen doen we in stijl. Zo heeft het feest als thema ‘Masquerade’ en hoopt de JCC op zo’n 300 (oud)-leden van de JCC, de Commercieele Club Groningen (CCG), de CCG Senioren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het jaarboek is dertig jaar lang uitgereikt aan alle leden van de JCC. Alle leden, op dit moment zo’n 250, krijgen een vermelding in het boek. De uitreiking gaat traditioneel gepaard met een feest, waarbij de leden elkaar ontmoeten en de (zakelijke) contacten kunnen onderhouden. Ondanks het grote succes, stopt de JCC met het jaarboek. “We leven in het jaar 2016”, zegt voorzitter Paul Vrieling. “Het is tijd- en geldrovend om een jaarboek te maken. Bovendien is een papieren editie achterhaald. We gaan daarom op zoek naar een meer moderne oplossing.”

Masquerade

De Borrel Divisie, kortweg BODI, is al maanden bezig met de organisatie van de feestelijke uitreiking. Die vindt plaats in Beau Shelter. “Een ontzettend gave locatie”, vindt BODI-lid Sander Benschop. “Het is een oude loods die we aankleden met Chesterfields, een rode loper en haardvuur. We hebben een bekend oud-JCC-lid bereid gevonden om het eerste exemplaar uit te reiken en er wordt gezorgd voor een goed diner. Het feest heeft overigens als naam ‘Masquerade’ meegekregen. Inderdaad: we verwachten iedereen met een masker. Druk wordt het sowieso, want inmiddels zijn er al 200 aanmeldingen binnen. En een eindtijd? Die hebben we niet.”

De JCC is bijna dertig jaar geleden opgezet om hoger opgeleiden uit Stad en Ommeland met elkaar en het bedrijfsleven in contact te brengen. De 250 leden kunnen elkaar ontmoeten tijdens lezingen, workshops, sportieve activiteiten, borrels en feesten. “We zijn een heel informele netwerkclub, waar voor elk lid wel iets te halen valt”, zegt voorzitter Vrieling.

Oud-leden en nieuwe leden ook uitgenodigd

De netwerkclub is gelieerd aan de Commercieele Club Groningen en dat is ook de reden waarom die leden en de CCG Senioren ook zijn uitgenodigd. “We zouden het tof vinden als oud-JCC’ers, die vaak de overstap maken naar de andere netwerkclubs, nog één keer feestje met ons komen vieren”, zegt Benschop.

De JCC is volgens Benschop en Vrieling altijd op zoek naar nieuwe leden. Daarvoor moet je een afgeronde HBO- of Universitaire opleiding hebben en niet ouder zijn dan 38 jaar. “Wil je weten hoe leuk de JCC is, dan ben je ook welkom tijdens Masquerade”, zegt Benschop. “We koppelen je dan aan iemand van onze Nieuwe Leden Divisie, die je kennis laat maken met de club. Alle leden mogen trouwens ook introducés meenemen en dat juichen we van harte toe.”

JCC-leden kunnen zichzelf en hun introducés via de eigen website aanmelden. Leden van de CCG, de Senioren, oud JCC’ers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar BODI@JCCG.NL.

JCC Jaarboekuitreiking 2016, invite only!