nieuws

17 nov 2015, 10:10

Jonge Harten: Succesvol Gronings theaterfestival slaat vleugels uit naar Rotterdam

Jonge Harten: Succesvol Gronings theaterfestival slaat vleugels uit naar Rotterdam

Groningen heeft er een nieuw "exportproduct" bij. Het Jonge Harten Theaterfestival breidt nu namelijk uit naar Rotterdam.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Jonge Harten Theaterfestival viert in november zijn achttiende verjaardag. Een mooie leeftijd om uit te vliegen . Op 27 en 28 november 2015 vindt voor het eerst Jonge Harten Rotterdam plaats. Jonge Harten Rotterdam is een samenwerking van Jonge Harten, de Rotterdamse Schouwburg en het Maaspodium. Jonge Harten beoogt met de nieuwe samenwerking uitwisseling in programmering mogelijk te maken en expertise verder te ontwikkelen op het gebied van educatie en het bereik van een jong publiek (12-29 jaar)

Tijdens het Jonge Harten Theaterfestival zullen verschillende theatermakers afreizen van Groningen naar Rotterdam. Zo zal de voorstelling De Therapie – sessie 2 van theatermaakster Julie Cafmeyer (een productie van Jonge Harten en Villanella) na haar première in Groningen op het Maaspodium in Rotterdam staan. Ook de danseressen Chanel Selleslach en Gudrun Ghesquière van het jonge Vlaamse dansduo Nono C. reizen na hun Nederlandse première in Groningen door naar Rotterdam met hun voorstelling Copycat.


Andere voorstellingen tijdens Jonge Harten Rotterdam zijn Heldendaden en Wereldwonderen van Marieke Dermul, een korte pop-up performance van Gale Rama en Art Srisayam, Van Waveren van het Ro Theater en Dansclick 17 van Korzo.


Naast voorstellingen vinden er ook workshops plaats. Zoals een spelworkshop rondom de voorstelling Van Waveren en een dansworkshop van Lloyd Marengo. Muziek is er van de band Omani van Gianni Noten en van The Big Easy Band (Productiehuis Rotterdam).

 


OVER JONGE HARTEN

 


Jonge Harten is een festival om te ontdekken. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek en een bruisend festivalhart. Voor jonge mensen die iets meer willen. En durven. Het festival bereikt inmiddels met zijn voorstellingen, workshops en andere activiteiten ruim 10.000 bezoekers per jaar. In Groningen vindt het festival dit jaar plaats van 20 t/m 28 november. Meer info: www.jongeharten.nl