nieuws

05 jan 2017, 10:10

Jett Rebel opent eigen museum tijdens Eurosonic Noorderslag

Jett Rebel opent eigen museum tijdens Eurosonic Noorderslag

Jett Rebel krijgt tijdens Eurosonic Noorderslag een eigen pop-up museum in de Der Aa-kerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het tijdelijke museum zullen persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en zijn bekende kledingstukken te zien zijn.

De tentoonstelling wordt donderdag 12 januari geopend en is te zien tot en met 14 januari. De toegang is gratis. 

Op vrijdag 13 januari verschijnt zijn nieuwe album, het derde in 12 maanden tijd en die avond zal hij een soloconcert geven in de Der Aa-kerk. Op 4 februari speelt Jett Rebel in Rotterdam Ahoy zijn grootste show tot nu toe.

Jett Rebel geeft vrijdagavond een soloconcert in de Der Aa-kerk. Die dag verschijnt ook zijn nieuwe album, het derde in 12 maanden tijd. Op 4 februari speelt Jett Rebel in Rotterdam Ahoy zijn grootste show tot nu toe. 

De expositie is een samenwerking van Eurosonic Noorderslag, de Der Aa-kerk en het Groninger Museum.  Het Groninger Museum programmeert al sinds 2013 tentoonstellingen rondom Eurosonic. “Na de aquarellen van Marilyn Manson, de elektrische gitaren uit de collectie van Luc Henzig en David Bowie zijn het nu de eigenzinnigheid en uitstraling van Jett Rebel die het Groninger Museum ertoe hebben bewogen om dit bijzondere pop-up-museum te realiseren" aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.