nieuws

05 sep 2017, 15:03

Internationale studenten in voormalig AZC

Internationale studenten in voormalig AZC

Ongeveer honderd internationale studenten kunnen de komende weken terecht in de voormalige asielzoekersopvang aan de Van Swietenlaan. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeente, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool zijn op zoek gegaan naar een extra locatie, omdat een klein deel van de in totaal 3.000 nieuwe internationale studenten nog geen woonruimte heeft.

De studenten krijgen in de voormalige COA-locatie een nieuw boxspringmatras. Ook zijn er voldoende gescheiden toiletten en douches. Er is plaats voor 100 studenten, verdeeld over 1-, 2- en 3-persoonskamers. Ze betalen 16 euro per persoon per nacht en ze kunnen er tot uiterlijk 31 oktober blijven.

In het gebouw verbleven vrij recent nog asielzoekers. De instroom was zo groot, dat de gemeente toen in allerijl noodopvanglocaties heeft geopend. 

De woonruimte is tijdelijk, zodat de studenten hun tijd kunnen gebruiken om een reguliere kamer of appartement te vinden. Ze kunnen daarbij kijken op de speciale Engelstalige website athomeingroningen.com, waar informatie op staat over huisvesting.

Groningen ziet het aantal internationale studenten al jaren stijgen. Er zijn recent ook al nieuwe 4.000 woningen opgeleverd voor studenten. De gemeente heeft de komende jaren nog duizenden wooneenheden in de planning.