nieuws

17 feb 2016, 11:11

Internationale studenten eten bij Stadjers thuis

Internationale studenten eten bij Stadjers thuis

Om internationale studenten te helpen hun weg in Groningen beter te vinden, kunnen ze op vrijdag 11 maart bij Stadjers thuis aanschuiven voor het avondeten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De organisatie, Experience Groningen, is hiervoor nog op zoek naar Groningers die het leuk vinden om te koken voor een groepje internationale studenten. Groningers die hun huis openstellen, krijgen een boodschappenvergoeding van 5 euro per student. De gastgezinnen mogen zelf bepalen wat er op tafel komt.

Experience Groningen is een landelijk uniek initiatief van de gemeente en de provincie Groningen in samenwerking met Erasmus Student Network Groningen. Het doel is om de internationale gemeenschap in contact brengen met de lokale en regionale voorzieningen. Volgens de initiatiefnemers weten internationale studenten vaak de weg niet te vinden naar bijvoorbeeld de Stadsschouwburg of FC Groningen.

Volgens Experience Groningen stromen de aanmelden al binnen. Onder andere Geert Hovingh en Sjoukje de Jong, bewonders van de Rivierenbuurt, meldden zich aan. “Onze dochters hebben allebei in het buitenland gestudeerd. Hierdoor merkten wij hoe moeilijk het soms was om als buitenlandse student de universiteitsstad echt goed te leren kennen. Wij vinden het erg leuk dat steeds meer internationale studenten hun weg naar Groningen weten te vinden.”

Aanmelden kan via www.experiencegroningen.com, onder het kopje ‘sign up'.