nieuws

04 sep 2015, 11:11

‘Interessante’ tip in moordzaak Els Slurink

‘Interessante’ tip in moordzaak Els Slurink

De tip over de onopgeloste moord op Els Slurink uit Groningen, die de Telegraaf onlangs doorspeelde aan de politie Noord-Nederland, lijkt waardevol. Volgens het coldcaseteam is bij eerdere onderzoeken inderdaad een mogelijk interessant persoon over het hoofd gezien. Het zou gaan om een tijdelijke buurman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt de Telegraaf. Els Slurink werd in 1997 vermoord in haar woning aan het Van Brakelplein in de stad. Ze overleed door een steek in het hart met vermoedelijk een schaar.

 

Een persoon had de Telegraaf getipt over iemand die ten tijde van de moord naast Slurink zou hebben gewoond. De politie heeft er altijd sterk rekening mee gehouden dat de moordenaar in de straat van Slurink woonde en dat ze hem ook binnenliet. Er was niets uit de woning verdwenen en ook leek er geen sprake van een zedenmisdrijf.

 

De persoon die de tipgever noemt, woonde enkele maanden bij een buurman van Slurink. Hij woont nog steeds in het Noorden. Volgens de tipgever droeg de man legerkistjes. Dergelijke voetafdrukken werden in de tuin van Slurink ontdekt. Ook zou de man opmerkelijke dingen over de vrouw hebben gezegd. Volgens de Telegraaf gaat het om een ict-specialist. Medewerkers van het NFI stelden in 2004 vast dat op geraffineerde wijze bestanden van de computer van Slurink waren gewist.

 

Volgens rechercheur Anjo van der Helm van het coldcaseteam klopt het inderdaad dat deze man tijdelijk naast Els woonde en dat hij destijds niet in beeld is geweest. De politie doet nu verder onderzoek, dat nog veel tijd in beslag zal nemen. Het scenario van de buurman als moordenaar is een van de scenario’s die de recherche onderzoekt.