nieuws

21 jul 2016, 17:05

Donar treft Tartu uit Estland in eerste voorronde Champions League

Donar treft Tartu uit Estland in eerste voorronde Champions League

De basketballers van Donar moeten het in de eerste voorronde van de Champions League opnemen tegen Tartu University uit Estland. Dat bleek tijdens de loting in het Duitse München.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Donar-coach Erik Braal laat op RTV Noord weten tevreden te zijn met de loting. “Dit is een team dat we kunnen verslaan”, zegt hij. “Maar we moeten ze niet onderschatten.” Braal kijkt wel vast vooruit. “In de tweede rond krijg je waarschijnlijk Sassari en dat is een topteam in Italie. Het gaat heel lastig worden om daar van te winnen.”

Donar en Tartu, waar clubicoon Valmo Kriisa z’n basketbalroots heeft liggen, treffen elkaar op dinsdag 27 september in Martiniplaza. Twee dagen later is de uitwedstrijd in Estland. De winnaar speelt in de tweede voorronde tegen de winnaar van het duel tussen het Deense Bakken Bears en het Italiaanse Dinamo Sassari.

De winnaar van de tweede rond plaatst zich voor de poulefase van de Champions League. Mocht Donar in één van beide rondes verliezen, dan mogen ze een niveau lager meedoen aan de poulefase van de Euro Cup.