nieuws

24 okt 2017, 10:10

Hortus Haren krijgt uniek gastenverblijf: Hortus Hermitage

Hortus Haren krijgt uniek gastenverblijf: Hortus Hermitage

De Hortus botanicus in Haren krijgt er een uniek gastenverblijf bij: de Hortus Hermitage. Daar kunnen mensen op adem komen tijdens een kleine retraite, en meteen van de bloemen, planten en insecten genieten. Zondagmiddag 29 oktober doet NRC-redacteur en dichter Marjoleine de Vos verslag van haar verblijf in deze Hermitage – die pas in 2018 officieel open gaat - tijdens een lezing die ’s middag om 13.00 uur begint.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met het gastenverblijf de Hortus Hermitage biedt de Hortus botanicus Haren gasten de unieke mogelijkheid om, net als de vrijwilligers, de Hortus als groene, heilzame omgeving te ervaren. De Hortus Hermitage is een gastenverblijf met een maatschappelijk karakter, want je leeft tijdelijk te midden van de werkgemeenschap en als je wilt kun je een handje meehelpen. Hortus Hermitage is ontwikkeld door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer, in samenwerking met Refunc.


In september en oktober verbleven NRC-redacteur en dichter Marjoleine de Vos, moraalfilosoof Ann Meskens en organisatiefilosoof Mieke Moor als eerste gasten in de Hortus Hermitage. Op 29 oktober 2017, vanaf 13.00 uur, zal het drietal in lezingen reflecteren op de Hortus als groene retraiteplek. De Hortus Hermitage wordt vanaf het voorjaar 2018 geopend voor het publiek; op 29 oktober wordt hier meer informatie over gegeven.

 


De sprekers


De eerste spreker is NRC-redacteur en columnist Marjoleine de Vos. Zij woont op het Groningse platteland en neemt natuur en platteland geregeld als uitgangspunt voor haar beschouwelijke columns.
 

Vervolgens neemt Mieke Moor het woord, die een achtergrond heeft in de zorg, theologie en filosofie, én een grote liefde voor tuinen heeft. Zij onderzoekt de mogelijkheid om (de organisatie van) werk menselijker te maken: meer open voor het gebeuren van het leven zelf, minder verstrikt in systemen die ons gevangen houden.


De laatste spreker Ann Meskens, die naast filosoof ook is opgeleid tot hovenier. Die combinatie leidde de laatste jaren tot medewerking aan diverse projecten waarin tuinen centraal staan. Meskens verbleef samen met illustrator en fotografe Tatiana De Munck, die enkele van haar boeken illustreerde, in de Hortus Hermitage.

 

Aanmelden voor deelname

Meer over de drie sprekers op 29 oktober

Meer over de Hortus Hermitage