nieuws

23 sep 2016, 11:11

Honderden Groningers willen aardbeving opwekken bij hoofdkantoor NAM

Honderden Groningers willen aardbeving opwekken bij hoofdkantoor NAM

Honderden Groningers en een aantal sympathisanten willen zaterdag met behulp van trilpaten een plaatselijke aardbeving veroorzaken bij het hoofdkantoor van de NAM in Assen. Ze protesteren daarmee tegen de gaswinning uit het Groningen-veld en de daardoor veroorzaakte aardbevingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zaterdag vertrekken vanuit verschillende plekken in de provincie optochten naar Assen: vanuit Groningen (stad) vertrekt een fietstocht, vanuit het centrum van Assen een voetgangersdemonstratie en vanuit het aardbevingsgebied een stoet tractoren en auto's. De drie groepen komen rond 14:00 uur aan bij het hoofdkantoor van de NAM aan de Schepersmaat 2 in Assen. Daar proberen de aanwezigen springend en met behulp van trilplaten een lokale aardbeving op te wekken.

Nettie Klompsma, woordvoerder van de Coalitie Gasverzet Groningen, die de protestactie organiseert: “De NAM krijgt een vrijbrief om gewoon door te gaan met het kapotmaken van onze huizen en onze mooie provincie. De politiek zet ons vijf jaar buitenspel, dus we hebben geen andere keus dan ons direct tot de NAM te richten. Die gaskraan moet gewoon dicht, zo snel mogelijk.” Klompsma vervolgt: “Minister Kamp heeft niet naar ons geluisterd, nu moet de NAM maar voelen. Wij hebben een heldere boodschap aan de NAM: stop de gaswinning, betaal alle schade en pak je biezen!”

De Coalitie Gasverzet Groningen is een samenwerkingsverband tussen Groningers en verschillende organisaties waaronder Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, Goan voor Grunn, Fossielvrij Groningen Groningers in Opstand, Groenfront!, Onze Klei en Hou Groningen Overeind.