nieuws

10 feb 2017, 11:11

Honderd gezinnen uit Groningen gaan leven zonder afval

Honderd gezinnen uit Groningen gaan leven zonder afval

Honderd huishoudens in Groningen - waaronder het huishouden van wethouder Joost van Keulen - gaan een unieke proef beginnen. Ze gaan honderd dagen lang leven zonder afval achter te laten. Althans: dat is de bedoeling. Gisteravond gaf de wethouder het startsein, maar ook tekst en uitleg over wat het project inhoudt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gisteravond was het startschot van project 100-100-100, waarbij 100 huishoudens in Groningen 100 dagen afvalvrij proberen te leven. In totaal hebben zich 200 huishoudens opgegeven, dus het dubbele aantal.

 

In het stadhuis kwamen de deelnemers bij elkaar om meer informatie te ontvangen over het project. Wethouder Joost van Keulen sprak bemoedigende woorden. Ook hij en zijn gezin gaan de uitdaging aan.

 

Kunstenaar Maria Koijck vroeg de deelnemers een van haar kunstwerken te verrijken met een handtekening. Het werk bestaat uit een ezel van ijzer die de last van de wereld draagt. Die last bestaat uit een kluwen aan plastic flesjes. De deelnemers zetten hun naam op de flesjes, een daad die symbool staat voor het leveren van een bijdrage aan het ontlasten van de ezel.