nieuws

07 jun 2016, 10:10

Hoe gaat het toch met de bouw van het Groninger Forum?

Hoe gaat het toch met de bouw van het Groninger Forum?

Hoe staat het eigenlijk met de bouw van het Groninger Forum? Het is een tijd stil geweest rond dit bouwproject, een van de meest ingrijpende uit de geschiedenis van de stad Groningen.
 

Nou: best goed! Nadat vorig jaar alles weer gesloopt moest worden, is de bouw nu dan toch echt van start gegaan. En op zo'n manier dat het gebouw straks aardbeving-proof is.Langzaam maar zeker gaat het gebouw nu zelfs al een heel klein beetje de lucht in.

Aannemer BAM heeft op de plek van de oostelijke betonkern van het Groninger Forum (Schoolstraat-zijde) op de begane grondvloer het eerste deel van de kernwanden gestort.

Deze week kan de bekisting deels worden verwijderd. De trappenhuiswanden en de tussenwanden worden ook bekist. Deze week wordt de wapening aangebracht voor de eerste verdiepingsvloer van de oostkern, zodat de aannemer dit begin volgende week kan storten. (bron: GroningenVernieuwt).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de plek van de westelijke betonkern van het Groninger Forum (Grote Marktzijde) brengt de aannemer de bekisting, wapening en installatie-onderdelen aan voor de begane grondconstructie. Foto's:  Elzo Dijkhuis (GroningenVernieuwt).
Op de plek van de westelijke betonkern van het Groninger Forum (Grote Marktzijde) brengt de aannemer de bekisting, wapening en installatie-onderdelen aan voor de begane grondconstructie. Foto's: Elzo Dijkhuis (GroningenVernieuwt).