nieuws

24 aug 2016, 07:07

Heropende onderzoek naar vermoorde Antoinette Bont levert niets op

Heropende onderzoek naar vermoorde Antoinette Bont levert niets op

Het onderzoek naar de moord op de prostituee Antoinette Bont uit Groningen, dat drie jaar geleden als cold case werd heropend, heeft niets opgeleverd. De recherche vermoedde dat er mogelijk een overeenkomst was tussen de moord op Bont en op koffieshophouder Roo. Dat verband is niet aangetoond. Het dossier gaat weer de kast in, zo meldt De Telegraaf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bont werd in 1995 vermoord. Haar lichaam werd in stukken gehakt en teruggevonden in het Winschoterdiep en het Peizerdiep bij Roderwolde. Het hoofd van de vrouw is nooit teruggevonden. De recherche heeft de dader nooit kunnen vinden.

Omdat de recherche vermoedde dat er een verband zou kunnen zijn tussen de moord op Bont en op de koffieshophouder werd de zaak drie jaar geleden heropend: beide lichamen waren in stukken waren gehakt en op vrijwel identieke manier verpakt. Ook werden de twee in dezelfde periode vermoord.

Ingevroren lichaamsresten van Roo zijn onderzocht voor nieuw onderzoek. Het Nederlands Forensisch Instituut wilde achterhalen of de lichamen op dezelfde wijze en met hetzelfde voorwerp waren bewerkt. Er werd geen verband gevonden en daarom staat het dossier Bont nu weer in de kast.

De Groninger die werd veroordeeld voor de moord op Roo heeft altijd al gezegd dat hij niets met de moord op Bont te maken had.