nieuws

20 dec 2015, 10:10

Heimwee naar Kerstboom op Hoofdstation Groningen (Video)

Veel inwoners van Groningen betreuren het dat er dit jaar geen kerstboom staat in de hal van het Hoofdstation.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Hoofdstation in Groningen had jarenlang in december een schitterende kerstboom, met duizenden lichtjes. De Stationshal werd daarmee prachtig verlicht en was een markant visitekaartje voor Groningen. Maar dit jaar niet, waarschijnlijk vanwege de kosten. Wel staat er op het Stationsplein voor het Hoofdstation een kerstboom, maar zonder lichtjes.

 

Via internet laten tientallen Stadjers weten een kerstboom op het Hoofdstation zeer te missen. Op de Facebookpagina van de GIC laten meer dan tachtig mensen weten het schrappen van de kerstboom in de Stationshal een ‘verkeerde bezuiniging’ te vinden, zeker nu duizenden toeristen Groningen bezoeken voor de David Bowie tentoonstelling.

 

 ‘Het Stationsgebouw is kaal en leeg’, meldt bijvoorbeeld Debby Teisman. Johan Westerhoff schrijft: ‘Zonde..,.er is sowieso weinig kerstsfeer in Groningen dit jaar’. Maar enkelen vinden het zonder Kerstboom ook wel goed. Zoals Gerrit van Voorthuizen: ‘’Het station is op zich al een hele mooie bezienswaardigheid met al het glas in lood en mooie ornamenten. Daar kan geen kerstboom tegenop!’.