nieuws

24 aug 2015, 08:08

Hardlopen door gebouwen en architectuur in Groningen: allereerste “Walkthrough” op 20 september

Hardlopen door gebouwen en architectuur in Groningen: allereerste “Walkthrough” op 20 september

Groningen is eer bijzonder evenement rijker, speciaal voor mensen die zowel van hardlopen houden, als de stad en haar gebouwen interessant vinden: The Walkthrough. Dat is een bijzonder hardloopevenement dat in navolging van veel grote steden op 20 september in de stad van start gaat, en waarbij de deelnemers dwars door gebouwen, kantoren en historische monumenten kunnen rennen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag 20 september is het zo ver: dan heeft Groningen de primeur met de allereerste ‘walkthrough’ van Nederland. Een uniek hardloopevenement waarbij je Groningen op een heel andere manier leert kennen. Groningen plaatst zich met dit evenement in het rijtje van internationale steden, waar dergelijke evenementen zich in korte tijd hebben ontwikkeld tot de populairste lopen van het jaar.

 

Met de walk ren je door de bekendste gebouwen van de stad en beleef je de meest bijzondere plekken van Groningen. Plekken die je misschien zelf nog nooit ontdekt hebt in de stad.

 

De route start bij het parkeerterrein van de Mediacentrale. Hier is nu, na een grondige verbouwing, een modern kantoorgebouw gebouw te vinden. Vroeger was dit een oude turbinehal van de Helpmancentrale. Inmiddels is het een centrum voor media- en internetbedrijven geworden, waaronder de meest bekende RTV Noord.

 

The Walkthrough zorgt er ook voor dat elke deelnemer door een stukje natuur van Groningen zal lopen. Dichtbij de Mediacentrale tref je het Sterrebos en het nieuwe paviljoen aan. Daarnaast kom je langs het imposante DUO pand. Dit nieuwe pand is niet onopgemerkt gebleven: tijdens de dag van architectuur op 24 juni won het direct de publieksprijs.

 

De loop is ook een test voor de conditie: over de Kempkensberg gaat de route verder  richting het Centraal Station.

 

Liefhebbers van treinen hebben ook geluk. Ook die komen terug op The Walkthrough. De Traverse van het Centraal Station, uitgeroepen tot gemeentelijk monument, is hierbij een onderdeel van de route. Uitgeroepen tot Gemeentelijk Monument. De ideale plek om een selfie te maken.

Een straat die moest en zal worden opgenomen in de route van ‘the walkthrough’: de Folkingstraat. Op 11 april j.l. was het hier feest. Met de onthulling van het bord met de mag het zich de “leukste winkelstraat van Nederland” noemen. Dat moest en zal natuurlijk worden opgenomen in de route van The Walkthrough. Deelnemers, let goed op, of je het bord tegenkomt.

 

Meer informatie via Facebook:

 

https://www.facebook.com/thewalkthrough?fref=ts