nieuws

09 dec 2016, 14:02

Hardloopwedstrijd Nacht van Groningen nu ook echt in het donker

Hardloopwedstrijd Nacht van Groningen nu ook echt in het donker

Het hardloopevenement de Nacht van Groningen vindt dit jaar ook echt in het donker plaats. Het evenement, dat voorheen rond Hemelvaart werd gehouden, is naar voren gehaald op de loopkalender door de organisator Golazo Noord-Nederland. De 16e Nacht van Groningen vindt plaats op zaterdag 4 maart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een hardloopwedstrijd dwars door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Dat is de Nacht van Groningen. Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden, wordt er niet overdag, maar in de avonduren gerend.

De deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 5 km, 10 km, 16,1 km (10 Engelse mijlen) of 21,1 km (halve marathon). De start en finish zijn dit jaar voorzien op de Ossenmarkt.

Dit jaar doet het evenement haar naam echt eer aan. De Nacht van Groningen wordt echt verlopen in het duister, met verlichting, muziek langs het parcours en deelnemers die wellicht hun eigen lampjes meenemen. Dat moet zorgen voor een bijzondere en gezellige sfeer. Ook op de Ossenmarkt is er sport en entertainment en kan er samen met familie en vrienden nog gezellig worden nagepraat.

De inschrijving voor de Nacht van Groningen is inmiddels geopend.