Nieuws

Hardloopwedstrijd Nacht van Groningen nu écht in het donker

De hardloopwedstrijd de Nacht van Groningen vindt aankomende zaterdag voor het eerst écht in het donker plaats. De avondloop vond eerdere edities nog plaats in mei, maar dan is het ’s avonds nog licht.


Leestijd: 1 minuut

Straten vanavond dicht door Nacht van Groningen
Straten vanavond dicht door Nacht van Groningen

Tot nu toe hebben zich ruim 1600 sportievelingen ingeschreven voor de hardloopwedstrijd. De start en finish van de Nacht van Groningen is voor het eerst op de Ossenmarkt.De halve marathon en de 10 Engelse mijl starten om 20.30 uur. Om 20.40 en 20.50 uur starten respectievelijk de 5 en 10 kilometer.

Het startschot voor de diverse afstanden wordt gegeven door Gerard Kemkers, voormalig schaatscoach en nu verbonden aan het Topsportzorgcentrum van FC Groningen. Kemkers is niet de enige man van de FC die aanwezig is, ook onder andere teammanager Bas Roorda en directeur Hans Nijland lopen mee op de 10 km.

Voorafgaand aan de start zal er een cheque overhandigd worden aan het goede doel, dit jaar is dat de NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met taaislijmziekte in Nederland.

Voor de latere beslissers is het nog mogelijk om zich in te schrijven. De 10 Engelse Mijl en de Halve Marathon zijn al uitverkocht, maar voor de 5 km en de 10 km zijn er nog de laatste startbewijzen beschikbaar.