nieuws

14 nov 2015, 11:11

Hans Alders geschrokken van woede onder Groningers

Hans Alders geschrokken van woede onder Groningers

Nationaal Coördinator Hans Alders zegt geschrokken te zijn van de enorme woede onder Groningers over de gevolgen van de gaswinning.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zegt hij in een interview met het Dagblad van het Noorden van zaterdag. Tijdens ontmoetingen van Alders met gedupeerden liepen de emoties soms hoog op. ,,Groningers kunnen heel goed in stilte boos zijn. Maar hier werd het gewoon keihard in je gezicht gezegd.”

 

Volgens Alders is het vertrouwen van de Groningers ,,foetsie”. ,,Het heeft hier een vorm aan genomen die je niet vaak tegenkomt”, zegt hij. “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Hier hebben de paarden wel heel hard gelopen.” Volgens de Nationaal Coördinator zijn de Groningers de gaswinning en de bevingen meer dan zat. ,,Mensen willen weten waar ze aan toe zijn en dat alles in een keer gebeurt. Dat ze niet met tussenpozen weer in de rotzooi zitten.”

 

‘Den Haag’ moet volgens Alders met extra geld over de brug komen om Groningen sociaal en economisch een geweldige oppepper te geven ,,Als we het met elkaar zo fout hebben gedaan, dan moet het een erezaak zijn om te laten zien dat het ook anders kan.”