nieuws

26 jan 2016, 09:09

Handtekeningen voor waardevermeerderingsregeling naar Den Haag

Handtekeningen voor waardevermeerderingsregeling naar Den Haag

Commissaris van de Koning Max van den Berg biedt het kabinet en de Tweede Kamer dinsdag ruim 3200 handtekeningen aan voor het behoud van de waardevermeerderingsregeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdagavond vergadert de Tweede Kamer over het gasbesluit van minister Kamp en diens plannen om de regeling af te schaffen. Van den Berg zal voorafgaand aan de vergadering de Tweede Kamer de petitie ‘Wees geen kniepert’ aanbieden. De petitie is een initiatief van de SP en wordt gesteund door verschillende politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

 

De waardevermeerderingsregeling is bedoeld voor Groningse huiseigenaren met meer dan 1000 euro schade aan hun woning. Zij kunnen in aanmerking komen voor een bedrag tot 4000 euro om hun huis mee te verduurzamen. Mensen kunnen tot 31 januari een aanvraag voor de regeling indienen. De Tweede Kamer vergadert dinsdagavond over de plannen van Kamp om de regeling af te schaffen.

 

Volgens initiatiefneemster en SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman zou het ‘oliedom’ zijn om de regeling af te schaffen. ,,Groningen verdient deze compensatie.”