nieuws

15 mrt 2017, 08:08

Handel in wiet bij Preadinius Gymnasium; 12-jarigen geïntimideerd

Handel in wiet bij Preadinius Gymnasium; 12-jarigen geïntimideerd

De politie heeft begin deze week vier softdrugsdealers aangehouden. Het viertal, van tussen de 17 en 21 jaar oud en afkomstig uit Eenrum en Groningen, verkocht de drugs in de omgeving van het Preadinius Gymnasium in Groningen. Daarbij werden de jonge kopers van de drugs, soms net 12 jaar oud, onder druk gezet om meer drugs te kopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie konden de kinderen via een groepsapp bestellingen doen. Ook de prijzen en de afleverlocaties werden in de app afgesproken. De jonge kopers werden door de dealers geïntimideerd en in een aantal gevallen zelf bestolen van hun geld.

Aanhoudingen
Maandagochtend zijn er door de politie drie verdachten in hun woningen aangehouden. De vierde verdachte heeft zich op verzoek in de loop van de maandagochtend gemeld aan het politiebureau en is eveneens aangehouden. Op verschillende huisadressen van de verdachten werden mobiele telefoons, softdrugs, xtc-pillen, een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een verboden dolkmes aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen.