nieuws

10 aug 2015, 12:12

“Grunn-bier anders dan supermarkt-bier”, oordeelt Belgische bierspecialist

“Grunn-bier anders dan supermarkt-bier”, oordeelt Belgische bierspecialist

Ben Vinken, een van de bekendste bierkenners van België heeft op verzoek van Radio2 een vergelijking gemaakt tussen het Groningse “Goudhaantje”, een GRUNN-bier, en een in de supermarkt vergelijkbaar PITT-bier. Zijn conclusie is dat het gaat om twee verschillende bieren. Bier-sommelier Vinken heeft daarbij een duidelijke voorkeur voor Goudhaantje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De proef werd afgelopen zaterdagmorgen gehouden en rechtstreeks uitgezonden in het radioprogramma van Jeroen Kijk in de Vegt. Aanleiding voor de test waren berichten waarin werd gesuggereerd dat GRUNN flesjes PITT bier uit een supermarkt zou halen en van etiketten met “Goudhaantje” zou voorzien.

 

Volgens de brouwerij van GRUNN bier klopt het dat er fouten zijn gemaakt bij etikettering, maar is het absoluut onjuist van GRUNN bier geen eigen bier zou hebben. De Belgische bierkenner geeft GRUNN-bier na een smaaktest gelijk.

 

“Het bier lijkt uiterlijk wel op elkaar. Bij beide bieren is er sprake van mooie geuren en kleuren, die passen bij pils. De geuren zijn fris, en verschillen zijn wat dat betreft niet echt waarneembaar. Maar qua smaak zijn er beslist verschillen. Goudhaantje van GRUNN bier is zeer volmondig van smaak, met bescheiden hop, en een mooie balans. Het is dus beslist niet hetzelfde bier”, aldus Ben Vinken.

 

De test is terug te luisteren via onderstaande link