nieuws

09 jan 2017, 10:10

Grote Markt nu alweer in teken van Eurosonic Noorderslag

Grote Markt nu alweer in teken van Eurosonic Noorderslag

De ijsbaan op de Grote Markt is nog maar net ontdooid en ontmanteld en nu wordt er alweer hard gewerkt aan de intieme festivaltent voor het gratis toegankelijke Eurosonic Air. Het populaire showcasefestival Eurosonic Noorderslag barst komende woensdag in alle hevigheid los in de binnenstad van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doorbraak
In totaal trekt het festival tot en met zaterdagavond meer dan 40.000 bezoekers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekbranche. Eurosonic Noorderslag is voor veel bandjes uit Europa hét podium om zich te presenteren aan programmeurs van grote festivals. Sommige bands beleven in Groningen hun grote doorbraak.

Eurosonic richt op Europese bandjes en begint woensdag, terwijl het reeds uitverkochte Noorderslag op zaterdagavond in het teken staat van Nederlandse bands. Tijdens Noorderslag wordt ook de Popprijs uitgereikt. Voor Eurosonic zijn nog een aantal kaarten te koop.

EBBA Awards
Tijdens het festival worden ook de EBBA Awards uitgereikt door poplegende Jools Holland. Daarnaast is er nog een grote conferentie voor muziekprofessionals en ondernemers.

Sinds een aantal jaren vindt op de Grote Markt het gratis toegankelijke Eurosonic Air plaats. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er optredens van Stuart Mavis, Gallowstreet, Navarone, Kuenta i Tambo en de Groningse rapper Kraantje Pappie. 

 

GIC