nieuws

03 jul 2017, 09:09

Grootste huisbaas Groningen bouwt ’imperium’ uit

Grootste huisbaas Groningen bouwt ’imperium’ uit

Wim Bulten (56), eigenaar van een groot aantal studentenpanden in Groningen en een van de grootste vastgoed-eigenaren, heeft zijn portefeuille aanzienlijk uitgebreid. Hij heeft twintig panden over genomen van de Turkse gebroeders Kaynar. Tegen deze naar Turkije vertrokken broers loopt een onderzoek door de Groningse politie en justitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat de Turkse broers twintig panden verkopen aan Bulten, aan onder meer Hereweg, Gedempte Zuiderdiep en Veemarkstraat, meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden. Tegen de Turkse broers loopt een onderzoek omdat zij worden verdacht van witwassen, afpersing en oplichting.Sinds de start van het onderzoek zou het tweetal in financiële problemen zijn geraakt en daarom geld nodig te hebben. Daarom hebben ze de panden verkocht aan Bulten. Zo laat Ali Kaynar (48) weten aan het Dagblad van het Noorden.

 

In de twintig panden zijn zo’n tachtig kamers voor jongeren.

 

Wim Bulten is eigenaar van Bulten Kamerverhuur , dat is uitgegroeid tot een bedrijf dat woonruimte biedt aan zo’n 1200 huurders en horeca en winkelruimte aan 40 bedrijven.