nieuws

18 aug 2015, 10:10

Grootschalige internationale studentenvoorziening in Kantoorgebouw bij Hoofdstation Groningen

Grootschalige internationale studentenvoorziening in Kantoorgebouw bij Hoofdstation Groningen

‘Frascati International Students House’: dat is de naam voor een nieuwe, grootschalige studentenvoorziening die gerealiseerd wordt in het voormalige  kantoorgebouw aan het Stationsplein 7 en 9 in de stad Groningen.. Er komen honderden studentenkamers, studie- en sportvoorzieningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

210 studentenkamers, een sportruimte van 1840 m2 en diverse studie- en tentamenruimtes voor de Rijksuniversiteit Groningen;  het kantoorgebouw aan het Stationsplein 7 en 9 in de stad Groningen krijgt een nieuwe bestemming. De Groningse vastgoedpartijen Vastgoed Groningen en Waarborg Vastgoed hebben in samenwerking met elkaar een deel van de KPN-Borg aangekocht met een totale oppervlakte van circa 11.000 m2. Studentenhuivester SSH verhuurt de kamers aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en University College Groningen en de ACLO opent een sportruimte in het gebouw.

 

 

Wonen, studeren en sporten


Het voormalig kantoorpand, dat naast het Centraal Station en aan de rand van het centrum van Groningen is gesitueerd, is getransformeerd tot een woon-, studie- en sportcomplex voor een periode van 5 tot 10 jaar en krijgt de toepasselijke naam Frascati International Students House. De naam verwijst  naar het voormalige hotel dat vroeger op de plek van de KPN-Borg was gevestigd. Stichting Studenten Huisvesting (SSH) verhuurt de kamers de komende vijf jaar aan studenten van het University College Groningen (UCG) en aan internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

 

De landelijke studentenhuisvester SSH verhuurt 1500 kamers en woningen aan internationale studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool en huisvest nu ook de studenten van het UCG. Het UCG verzorgt een driejarige opleiding Liberal Arts and Sciences, met veel aandacht voor duurzaamheid, energie en gezondheid. Het UCG is een gemeenschap van studenten en staf, waar studenten niet alleen samen studeren maar ook samen wonen in Frascati International Students House.

 

Het gebouw is opgedeeld in 24 studentenhuizen. De meeste studentenhuizen bestaan uit 8 tot 10 kamers. De kamers zijn geheel gemeubileerd en variëren in grootte tussen 15 m2 en 31 m2. Daarnaast opent ACLO een sportruimte in dit prominente pand: ACLO Station.
 

Beleggers


De afgelopen twee maanden heeft aannemer Geveke Bouw gewerkt aan de ontwikkeling en verbouw van de binnenzijde van de voormalige KPN Borg, in opdracht van Vastgoed Groningen en Waarborg Vastgoed. Het pand is na revitalisering in handen van de Groningse investeringsmaatschappijen Pronkjewail Vastgoed en Waarborg Vastgoed.

 

De betrokken partijen zijn allen gefocust op solide vastgoedbeleggingen die een meerwaarde vormen voor de stad Groningen. Gezien het tekort aan kwalitatief hoogwaardige studentenhuisvesting, is de nieuwe bestemming van het gebouw dan ook een logische keuze.