nieuws

26 sep 2015, 12:12

Groningse modezaken tot ’s avonds laat open tijdens Nacht van de Mode

Groningse modezaken tot ’s avonds laat open tijdens Nacht van de Mode

Het Groningse stadscentrum staat van zaterdag- tot en met zondagmiddag volledig in het teken van de mode. Tijdens de Nacht van de Mode kunnen modeliefhebbers tot liefst 22.00 uur naar hartelust winkelen bij zo’n 135 Groningse modezaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelnemende winkels organiseren tijdens de Nacht van de Mode speciale activiteiten voor het winkelend publiek. Daarnaast zijn er verspreid over de stad ‘stijlpunten’ te vinden, waar pop-up modeshows plaatsvinden en waar kappers, stylisten en visagisten gratis stijladvies geven.

Zaterdagmiddag wordt op het Damsterplein een Blogger Closet Sale georganiseerd. Hier verkopen een aantal Groningse modebloggers tegen een zacht prijsje niet of amper gedragen items uit hun eigen garderobe.

Om 20.00 uur ’s avonds wordt in de Der Aa-kerk de winnaar van de verkiezing tot ‘Best Geklede Groninger’ bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt door stylist Maik de Boer en aansluitend vind een grote modeshow plaats waarin de deelnemende winkels hun herfst-/wintercollectie tonen.

Ook als de winkels om 22.00 uur sluiten is het nog niet afgelopen. Verspreid over de stad vinden verschillende afterparties plaats.

Het evenement wordt zondagmiddag afgesloten met de grote vintagemarkt 'Klein Berlijn' op de Grote Markt.
 

Voor het volledige programma en alle locaties: www.nachtvandemode.nl