nieuws

03 apr 2017, 10:10

Groningse Janine Abbring gaat Zomergasten presenteren

Groningse Janine Abbring gaat Zomergasten presenteren

De Groningse tv-presentatrice Janine Abbring gaat dit jaar Zomergasten presenteren. Dat heeft de VPRO maandag bekend gemaakt. De in de stad geboren Abbring begon haar carrière ooit bij RTV Noord. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zomergasten is tussen 23 juli en 27 augustus elke zondagavond live te zien op NPO2. Tijdens het programma staat één bekende Nederlander of Vlaming centraal. Die mag z’n favoriete tv-avond samenstellen. Abbring gaat die persoon dan ook interviewen.

Als eindredacteur van het programma Zondag met Lubach is Janine Abbring de belangrijkste vrouw achter de schermen van deze satirische nieuwsshow, die in 2016 de Nipkowschijf in de wacht sleepte. Van 2009 tot 2011 was Abbring een van de Jakhalzen van het programma De wereld draait door en van 2011 tot 2015 presenteerde ze samen met Menno Bentveld Vroege vogels, het natuur- en duurzaamheidsprogramma op radio en televisie.

“Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten”, vertelt Janine Abbring op de site van de VPRO.

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO is blij met hun keuze voor Abbring. “Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Ze schuwt niet om gasten op een positieve manier uit te dagen. We kijken uit naar een mooie en hopelijk verrassende nieuwe editie van VPRO Zomergasten.”