nieuws

09 mrt 2018, 10:10

Groningse dichter Kees van der Hoef overleden

Groningse dichter Kees van der Hoef overleden

Er is een Stadjer heen gegaan.  In de nacht van woensdag op donderdag is Kees van der Hoef overleden. Hij was, zeker in kringen van popmuziek, poëzie en andere cultuur een zeer bekende verschijning. En hij was bovenal Stadjer, en een zeer bekende bovendien. Van der Hoef is 83 jaar geworden. (Foto op GIC.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kees van der Hoef was op tal van vlakken actief in het Groningse culturele leven. Als schrijver, dichter, publicist en cultuurorganisator. Vanaf de jaren zestig was Kees van der Hoef zeer actief in de culturele wereld.

 

Van der Hoef was ook actief als rock & roller, manifestant en stadschroniqueur. Als specialist op het gebied van verdwenen plekjes in Groningen verschenen tientallen publicaties van zijn hand over de stad Groningen. Soms in samenwerking met anderen, puttend uit zijn uitgebreide archief van historische foto’s.

 

Kees van der Hoef kreeg tijdens zijn  leven weinig culturele prijzen, halve dan een keer een pakje Javaanse jongens (zonder vloei).

 

Maar dat werd allemaal gecompenseerd in 2008 toen hij op 73-jarige leeftijd niet zo zeer een prijs kreeg, als wel dat er een prijs naar hem werd vernoemd: de Kees van der Hoef prijs. Het toeval wil dat deze prijs aanstaande zondag zal worden uitgereikt, deze keer aan Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage.

 

Moi, Kees!

 

Foto en meer informatie: http://schildersdagboek.jouwweb.nl/november/22-november