nieuws

09 dec 2015, 09:09

Groningse animatiestudio Happy Ship maakt effectwerk voor internationale film

Groningse animatiestudio Happy Ship maakt effectwerk voor internationale film

Ook voor animaties kun je tegenwoordig uitstekend in Groningen terecht. De aan het AKerkhof gevestigde Groningse  animatiestudio Happy Ship heeft namelijk een fors aandeel geleverd in de productie van een internationale verfilming van een boek van schrijver Thomas Rosenboom.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kwaliteit – en hoeveelheid – Visual Effects in de monumentale nieuwe Nederlandse film Publieke Werken (regie: Joram Lürsen, première 10 December) wordt alom geprezen. In deze boekverfilming naar de roman van Thomas Rosenboom zijn veel van de belangrijke locaties in het Amsterdam, Hoogeveen en New York van rond 1900 in de computer nagebouwd en dragen bij aan de zeer authentieke sfeer van de film.

 

Een groot, internationaal team is hier ruim anderhalf jaar mee bezig geweest. En verrassend genoeg is een deel in Groningen vormgegeven.

 

 De animatiestudio Happy Ship zorgde, onder andere, voor de beelden van ouderwets New York, het oude postkantoor in Amsterdam, en animeerde, in een zeer memorabele scène, de bijen in een veld in Hoogeveen. Onderdelen van de film die – als ze hun werk goed gedaan hebben – niemand op zullen vallen, maar waar ze al met al een half jaar met veel plezier aan hebben gewerkt.