nieuws

12 jan 2017, 10:10

Gronings talent presenteert zich op de Vismarkt tijdens Eurosonic Noorderslag

Gronings talent presenteert zich op de Vismarkt tijdens Eurosonic Noorderslag

Muziek, ondernemerschap en popcultuur ontmoeten elkaar op de Vismarkt in Groningen tijdens Eurosonic Noorderslag. De Talentspot is de plek waar bezoekers letterlijk artistiek en muzikaal talent kunnen spotten, met kunstwerken van het Knetterijs collectief en optredens van diverse liveacts.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse online bedrijf Chordify leert bezoekers binnen 15 minuten nieuwe en oude Eurosonic-hits mee te spelen. De glazen container van de Talentspot is te vinden op de Vismarkt.

De Talentspot is onderdeel van de ‘City of Talent’–campagne van het Akkoord van Groningen. Bezoekers kunnen op donderdag en vrijdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur en zaterdag tussen 14.00 uur en 19.00 uur gratis genieten van kunst en muziek van Gronings talent.

Kunst van Knetterijs
Het kunstcollectief Knetterijs bestaat uit een groep pas afgestudeerde illustratoren van Kunstacademie Minerva. Op de Vismarkt exposeren zij eerdere, speciaal voor de City of Talent campagne gemaakte werken met Eurosonic Noorderslag als inspiratiebron, bedrukken ze t-shirts en rugzakken en gaan daarnaast live aan de slag met zeefdrukken en schermen.

Speel mee met Chordify
Het internationaal succesvolle bedrijf van Groningse bodem Chordify geeft het publiek de gelegenheid om oude en nieuwe Eurosonic-hits zelf te leren spelen. De muziekdienst berekent automatisch de akkoorden van elk willekeurig nummer en zet ze in een handige player voor gitaar, ukulele en piano. Geïnteresseerden kunnen tijdens ESNS binnen 15 minuten een nummer leren meespelen en vervolgens op een open podium hun nieuwe vaardigheden aan het publiek tonen.

Optredens van verschillende acts
Naast het open podium voor bezoekers en enthousiastelingen, treden ook diverse live acts op bij de Talentspot, zoals de shoegaze popband DJ Hagy, Inge van Calkar met een mix van folk en pop en Pip Blom met lo-fi indie muziek.

Rockspots en Eurosonic kaart
Eurosonic Noorderslag en City of Talent hebben een handige kaart gemaakt met een overzicht van het gratis randprogramma van Eurosonic en de Rockspots. De Rockspots zijn plaatsen waar lokale ondernemers speciaal voor muziekliefhebbers iets organiseren ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag en zijn door de hele stad te vinden. De kaart is o.a. verkrijgbaar bij de VVV-winkel op de Grote Markt, de Rockspots (herkenbaar aan een sticker op de winkelruit) en de locaties waar Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

Voor meer informatie, klik hier.