nieuws

09 feb 2018, 10:10

Gronings stel overnacht op Valentijnsdag in Groninger Museum

 Gronings stel overnacht op Valentijnsdag in Groninger Museum

Het wordt komende woensdag waarschijnlijk een Valentijnsnacht om nooit te vergeten voor Geert-Jan Korthuis uit Groningen en zijn geliefde Maaike. Het stel mag namelijk samen de nacht doorbrengen in het Groninger Museum. Geert-Jan heeft de unieke overnachting te danken aan zijn winst van de fotowedstrijd Ook Romantiek, die het museum in december uitschreef. Het is voor het eerst dat een bezoeker gedurende de nachtelijke uren in het museum verblijft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De avond begint voor Geert-Jan en Maaike met een rondleiding door de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden. Vervolgens staat voor het stel een bed en een glaasje bubbels klaar in het Coop Himmelb(l)au-paviljoen, waar het de nacht zal doorbrengen.

Om te voorkomen dat het paar de volgende ochtend het Museum met een knorrende maag verlaat, wordt ’s ochtends een feestelijk ontbijt op bed geserveerd.

Tentoonstelling
De fotowedstrijd Ook Romantiek is georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner die nu in het museum te zien is. Sinds de opening in december is deze al door ruim 40.000 mensen bezocht.