Nieuws

Groningers mogen definitieve kleur Groninger Forum kiezen

Nu de bouw van het Groninger Forum snel vordert, is het tijd om de buitenkant van een kleurtje te voorzien. “De bruine grondverf hebben we nu lang genoeg gezien, nu wordt het tijd voor de definitieve kleur”, stelt woordvoerder Peter Dinsan namens de gemeente Groningen. Het is de bedoeling om alle Groningers mee te laten beslissen welke kleur het wordt. (Klik hier voor de mogelijke kleuren).


Leestijd: 1 minuut

Groningers mogen definitieve kleur Groninger Forum kiezen
Groningers mogen definitieve kleur Groninger Forum kiezen

In de gemeenteraad zijn de meningen verdeeld. De SP en de PvdA kiezen voor rood, Groenlinks, D66 en CDA gaan voor groen, terwijl de voorkeur van de VVD uitgaat naar blauw.

Supporters van FC Groningen kiezen voor het groenwitte logo, terwijl leden van de Oranjevereniging stemmen op oranje.

Omdat de verf in de maanden mei en juni a.s. wordt aangebracht, dient er snel een beslissing te komen welke kleur het Forum gaat sieren. Dit aanbrengen gaat overigens met een hogedrukspuit vanuit een gigantisch hoge en grote kraan.

De redactie van de GIC is zeer benieuwd voor welke kleur verf u gaat kiezen. Daarom kunt u de volgende vraag beantwoorden. De gemeente Groningen heeft aangegeven dat de uitslag zeker een rol gaat spelen in de procedure, hoewel de gemeenteraad uiteindelijk het laatste woord heeft.