nieuws

29 mrt 2016, 11:11

Groningers maken uniek en kleurrijk kinderboek: Loetjoeboek

Groningers maken uniek en kleurrijk kinderboek: Loetjoeboek

Deze week komt een uniek prentenboek uit: Loetjoeboek. Het kleurrijke boek vertelt in twaalf sprookjesachtige acrylverfschilderijen het verhaal van de eerste schooldag van de 4-jarige Loetjoe. De schilderijen zijn van de hand van de Groningse kunstenares Roxanne Monsanto; schrijver en copywriter Pierre Carrière, ook uit de stad, schreef de teksten bij de prenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Loetjoe – een aandoenlijke kruising tussen een giraf, koe en Jack Russel terriër – woont op het eiland Senang en gaat de dag na zijn vierde verjaardag voor het eerst naar school in de Canyons van Weleer.

Loetjoeboek is in meerdere opzichten uniek. Niet alleen vanwege de bijzondere beestjes in hun fantasiewereld vol grotten, woestijnen en cactussen, maar ook door de uitvoering.  Het prentenboek is duurzaam gedrukt met inkt op plantaardige basis en heeft een bijzonder formaat. Daarnaast is het niet alleen te koop in de boekhandel, maar ook in een tijdelijke winkel aan de Folkingestraat 18 in de stad Groningen. Tot eind mei is het daar verkrijgbaar voor 19,50.

Op zondag 3 april, van 13.00 tot 17.00 uur, zijn de makers in de winkel aanwezig om Loetjoeboek te signeren.