nieuws

02 jan 2018, 11:11

Groningers hebben zich bij Jaarwisseling 'fantastisch gedragen'

Groningers hebben zich bij Jaarwisseling 'fantastisch gedragen'

Inwoners van de stad Groningen hebben zich tijdens de jaarwisseling “fantastisch gedragen”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei burgemeester Peter den Oudsten gisteravond in Martiniplaza tijdens zijn traditionele nieuwjaarsspeech. Het was de tweede keer dat de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Groningen in Martiniplaza werd gehouden.

Burgemeester Den Oudsten stelde vast dat er dit jaar tijdens de jaarwisseling sprake was van “weinig gedonder”. Hij complimenteerde de hulpverleners van onder meer Brandweer en EHBO die zeer goed werk hadden verricht. Maar vooral was er een compliment aan de inwoners van de stad Groningen. "U heeft zich fantastisch gedragen. En zo hoort het ook!"

Overigens zal de burgemeester mogelijk bedoeld hebben dat de jaarwisseling ‘relatief’ rustig is verlopen.  Want grote incidenten deden zich weliswaar inderdaad niet voor, en een vuurwerkvrije zone in de binnenstad werd redelijk gerespecteerd.

Maar toch raakte een 63-jarige man gewond bij een vuurwerkincident en moesten politie en brandweer enkele keren uitrukken om poolshoogte te nemen bij buitenbrandjes. Ook een camera-man werd door baldadige jongeren hinderlijk lastig gevallen tijdens zijn werkzaamheden.