Nieuws

Groninger Museum verruimt openingstijden tijdens “David Bowie is”

Het Groninger Museum heeft hoge verwachtingen van de speciale David Bowie tentoonstelling die vanaf 11 december a.s. is te zien. De belangstelling is vermoedelijk zo groot dat het Museum tijdens ‘David Bowie is’ – zoals de tentoonstelling heet – iedere dag een uur langer open is. Inmiddels is een onderdeel van de tentoonstelling Bowie Late Nights,al uitverkocht.


Leestijd: 1 minuut

Groninger Museum verruimt openingstijden tijdens “David Bowie is”
Groninger Museum verruimt openingstijden tijdens “David Bowie is”

Ook tijdens de feestdagen en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend. Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen. David Bowie is is in het Groninger Museum van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

De eerste toegangskaarten voor de tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum zijn al uitverkocht. Het gaat om kaarten voor de speciale Bowie Late Nights waarbij het Groninger Museum op de vrijdagavond open zal zijn. Tijdens deze avonden organiseert het museum tegen een aanvullend tarief een bijzonder programma met gastsprekers zoals Leo Blokhuis, Hans Ubbink en Ad Visser. Dit vrijdagavondprogramma is uitverkocht maar voor de reguliere dagen zijn er nog wel kaarten beschikbaar.

Campagne gestart

De campagne voor de tentoonstelling is op dit moment in volle gang in de grote steden van Nederland. 
De zinnenprikkelende multimediale ervaring David Bowie is toont meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. Te zien zijn bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. Het maakt zichtbaar hoe het werk van David Bowie beïnvloed is door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur.

Tickets kopen

Het Groninger Museum is tijdens David Bowie is iedere dag een uur langer open. Ook tijdens de feestdagen en op maandagen in de schoolvakanties is het museum geopend. Voor het eerst maakt het museum gebruik van time slots, om zo teleurstellingen en lange wachtrijen zoveel mogelijk te voorkomen. David Bowie is is in het Groninger Museum van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.